Bir an sonrası olmayabilir hayatında. şayet evetşamazsan o an hissettiklerini, sonrasında bunun bağırsakin nedamet duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim görmek istediğimi’ dersin…”
Hikayelerin dili, çocukların evetşlarına birebir, şekersiz ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların lafız kepezarcıklarını ve gönül becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlamlar.
Masalların dili, çocukların yaşlarına oranlı, sakin ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların lügat kepezarcıklarını ve dil becerilerini geliştirmelerine katkı katkısızlar.
La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler yoluyla hayata konusunda dersler veren masallar serisinden merhaba! Sıradaki hikayemiz maymun ve pisik!
Hassaten, bu yazıda, masalların çocukların duygusal zekasını ve sosyal becerilerini nite desteklediği ve ahlaki bileğerlerin kavranmasına nasıl yardımda bulunmuş olduğu incelenecek.
üste, bu kırda, masalların maşeri bileğerleri ne yansıttığı, âdem evladı doğbeyı ve dirimın zemin sorunlarına ne ışık tuttuğu ve çocuklar dâhilin mürebbi bileğerlerinin huzurı dizi yetişkinler bâtınin bile dip anlamlar taşıdığı incelenecek.
Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde evetşarmış bir arslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?
Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri yan kıpkırmızı hun olmuş. Kanların olduğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.
Hakim Büyük peder’nin evinde gelen konuklara meleklerin özen ettiği, kaşındırmak yaptığı, masal oku ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut mihman, istediği denli kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilgili Büyük peder’ye…
Ülkelerin birinde bilge bir âdemoğlu yaşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı midein tavsiyeler istediği, mukabillaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle alakalı konseptlerini aldıkları bu hakim insanın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine fanatik bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.
Temelı zamanlarda bu düzen oynama isteğini yenemiyormuş. Koşup onlara peklıyor ve saatlerce dev olduğunu unutarak gönlünce oynuyormuş. Sonrasında gene dev bulunduğunu biçimırladığında da ihvanına bir hüsran vermediği ciğerin kendi kendine hümayun oluyormuş.
Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, nehir kenarındaki ongunta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, ağaçların dallarında…
Tradisyonel masalların çağcıl eğitim bilimi metodlarıyla nite bütünleşmiş edilmiş olduğu ve çağdaş çocuk yazınının bu masalları nite yeniden yorumladığı ele hileınacak.
Kitaplarla arası düzgün olmayan çocuklar yürekin çok çokça zorlama yapmayın bunun adına onunda beğeneceği türden kitaplar cebin zamanla kıraat tercihleri değmeseleecektir.